Internationaler Training und Experten Verband e.V.

(International Training and Experts Association)                                                                                Worldwide

 
 

Over ons

Competencies

1. Ontwikkeling en certificering van de internationale normen op het gebied van de trainingcentra en de opleidingconcepten.

 

2. Vastleggen van internationale normen voor de certificering van experten, deskundige en gekwalificeerde personen uit verschillende activiteitsgebieden, zoals technische, administratieve, sociale en medische.

 

De Vereniging

De Vereniging wordt gesticht in 2016, als permanente vragen van klanten, zoals bijv.:

  • Wat onderscheidt uw trainingcentrum van andere bedrijven?
  • Is er een goedgekeurd en gecertificeerd training voor drone operators?
  • Is uw kraan- of hoogwerkerstraining een internationaal herkende?
  • Hebt u als trainer, expert of bevoegde persoon de juiste kwalificaties om internationaal werk uit te voeren?

altijd terug op de voorgrond stonden.

 

Hieruit bleek dat maatregelen voor de toekomst noodzakelijk zijn. Zelfs een QM-ISO 9001 certificering wordt niet door de klanten als internationaal aanvaard. Er wordt in de ISO 9001 niets gezegd over de direkte kwalificatie van het trainingscentrum of de trainer, maar alleen over de processequenties in trainingcentra. Er moet dus iets nieuw en internationaal gecreëerd worden. Echter, was er niets waar trainingscentra, trainers, gekwalificeerde personen en deskundigen kunnen worden gekenmerkt.

 

Daarom is de Vereniging ”ITExA International Training und Experten Verband e.V. (Internationale Training en Experten Vereniging) gestichtet worden.
Ons eerste doel is in de komende jaren de belangrijkste, voorrangige Europese inspectie- en certificatie-instelling voor scholen, trainers, gekwalificeerde personen en experten uit verschillende disciplines te worden.